Bestuursleden
Tijdens de specialisatie tot psychiater verbaasde het me dat je als arts eerst 6 jaar alleen maar bezig bent met het menselijk lichaam (fysiologie, anatomie, lichamelijk onderzoek etc.) om vervolgens niets meer met dat lijf te doen. Voor mij klopte dat niet. Een lichaam is meer dan het vervoermiddel van de client om naar de sessie te komen. Blij verrast was ik toen ik de sensorimotor psychotherapy leerde kennen. Daar wilde ik me in scholen (certificatie in 2015) en deze methode zou ik een centrale plek ik onze GGZ toewensen.
Daarom zet ik me als bestuurder in voor SPIPA-NL.
Milka van Est, voorzitter
Als psychotherapeut en psychodramaturg ben ik werkzaam in eigen praktijk. Het werken met psychodrama brengt de gerichtheid op het lichaam als vanzelf met zich mee. Toen ik rond 2000 Pat Ogden een eerste keer zag presenteren wist ik meteen dat haar werk verdieping aan het mijne zou kunnen geven. Ik deed de opleiding en werd in 2015 gecertificeerd. Bredere verspreiding van sensorimotor psychotherapie kan veel betekenen voor de GGZ in Nederland. Daar probeer ik aan bij te dragen als bestuurslid.
Pim van Dun, lid
Werkzaam in eigen praktijk, als GZ psycholoog en psychotherapeut, ben ik gespecialiseerd in behandeling van trauma-, en vroege hechtingsstoornissen. Steeds meer ging ik beseffen dat ik als verbaal werkend psychotherapeut meer ‘met het lijf’ zou moeten doen. Ik zag bij mijn cliënten hoezeer zij ervaringen van onveiligheid en gemis steeds opnieuw beleven in het hier en nu. Hoe ze dit met woorden betekenis geven, maar vooral emotioneel beleven en in hun lichaam ervaren.
Sensorimotor Psychotherapy geeft mij als psychotherapeut veel in handen (en hoofd!) om samen met cliënten die ervaringen in het hier en nu te onderzoeken. En om samen op zoek te gaan naar nieuwe ervaringen die een beleving van veiligheid en positieve zelfwaarde kunnen brengen.
In 2015 ben ik gecertificeerd als SP therapeut. Als SPIPA-NL bestuurslid hoop ik eraan bij te dragen dat SP zich een plek verwerft binnen het reguliere psychotherapie-aanbod.
Marie Louise Burger, secretaris
Werkzaam in eigen praktijk, als GZ psycholoog en orthopedagoog, ben ik gespecialiseerd in behandeling van trauma-, en vroege hechtingsstoornissen. Ik werk met kinderen, volwassenen en gezinnen en zie hoe het dagelijks functioneren soms onverwachts voor de omgeving wordt ingekleurd door de gevolgen van vroegkinderlijk trauma. Tijdens mijn studie psychologie was ik al geïnteresseerd in trauma en gehechtheid, met name bij buitenlandse geadopteerden en hoe we door goed te kijken naar de nonverbale communicatie van kinderen en volwassenen kunnen zien hoe veilig of onveilig ze zich voelen in het contact met anderen. Na een workshop van Pat Ogden was ik meteen enthousiast over de manier van werken en het theoretisch model. Ik volgde de sensorimotor psychotherapie opleiding level I en level II en was onder de indruk van hoe je met deze manier van werken mensen kunt helpen om deze ervaringen in een veilige setting te onderzoeken en te verwerken zodat ze met meer vertrouwen in zichzelf en anderen hun plek in de wereld in kunnen nemen . Ik wil me graag inzetten als bestuurslid om SP hier in Nederland verder te ontwikkelen.
Hester Storsbergen, penningmeester
Gedurende mijn loopbaan heeft het lichaamsgericht werken altijd een prominente plek ingenomen bij de behandeling van cliënten. In het begin werkte ik als fysiotherapeut, later combineerde ik dit met haptonomie, daarna sociotherapie met groepen en kinderen, en psychomotorische therapie met jonge kinderen en hun ouders. Sinds 2003 ben ik werkzaam als psychomotorisch therapeut in de kinder- en jeugdpsychiatrie, met speciale aandacht voor jonge kinderen en hun gezinnen.
In 2016 voltooide ik level 1 en 2 van de Sensorimotor Psychotherapy. Deze opleiding stelde me in staat om mijn kennis en ervaring op een meer geïntegreerde manier toe te passen, zowel bij kinderen als bij hun ouders. Ik streef ernaar dat lichaamsgericht en ervaringsgericht werken een vanzelfsprekend onderdeel wordt van behandelingen binnen de GGZ. Dit is een uitdaging, vooral in een omgeving waar veel collega's voornamelijk cognitief geschoold zijn. Dit is ook reden waarom ik me actief wil inzetten als bestuurslid van SPIPA-NL en meer specifiek SP voor kinderen en hun systemen verder wil helpen ontwikkelen.
René de Weerd, lid